Plakinstructie stickers

LEES DEZE INSTRUCTIE GEHEEL DOOR VOORDAT U BEGINT MET AANBRENGEN VAN DE STICKERS!

Zodra u de stickers geleverd krijgt, is het raadzaam om deze direct uit de doos te halen en vlak weg te leggen tot u ze gaat plakken, bewaar de stickers niet te lang. Sommige stickers zijn voorzien van applicatie folie, deze herkent u aan de doorzichte bovenlaag en de gele achterkant met rode vierkantjes. Het kan voorkomen dat er tijdens het vervoer luchtbellen zijn ontstaan tussen de applicatie folie en de gele achterkant, dit is normaal en kan geen kwaad. Dit lost zichzelf op tijdens het plakken. Let er op dat de geblokte onderlaag GEEN uitgangspunt is voor het plaatsen van de sticker op de juiste plaats, het kan voorkomen dat de sticker niet volledig recht op deze ondergrond zit, meet ten alle tijden vanaf de sticker zelf.

Voor u de sticker gaat plaatsen, dient u goed te bepalen waar de sticker precies gaat komen, en deze plek moet schoon, droog, vlak, vetvrij en stofvrij zijn. Controleer goed of er geen bultjes of korreltjes zitten en verwijder deze indien mogelijk. Pas geverfde muren dienen goed droog te zijn, houd 3 weken droogtijd aan voordat u de sticker plakt.

Houd vervolgens de gehele sticker op de juiste plaats en plak deze in het midden vast met schilderstape of andere, tijdelijk hechtende tape. Plak ook één kant van de sticker vast, afhankelijk van welke zijde u eerst gaat plakken.

Verwijder dan de gele achterkant van het stuk wat niet vast gezet is en sla de sticker losjes om naar de andere kant, knip nu de achterkant weg, houd de folie met de sticker goed vast zodat deze niet al per ongeluk aan het oppervlak plakt. Wrijf vervolgens met uw hand of met een pasje de sticker met folie aan het oppervlak vast, begin in het midden en werk naar buiten, rustig en voorzichtig zodat er geen luchtbellen onder komen. Vervolgens haalt u alle schilderstape eraf zodat alleen het zojuist geplakte stuk nog blijft zitten. Verwijder nu de rest van de gele achterkant zodat alleen de sticker met applicatie folie over blijft, en sla de sticker met folie weer om naar de andere kant. Wrijf nu deze kant vast, beginnend in het midden van het stuk wat u al geplakt had. (tip: plak grote stickers met 2 personen)

Als de sticker met folie op zijn plaats zit, wrijf dan alle onderdelen van de sticker nogmaals goed aan, met behulp van een pasje of een zachte doek.

Nu verwijderd u de doorzichtige applicatie folie, beginnend in een hoek van de folie. Trek de folie voorzichtig en zo vlak mogelijk eraf, en let erop dat er geen onderdelen van de sticker aan de folie blijven zitten. Mocht dit toch zo zijn, wrijf dan nogmaals over de sticker met folie tot dat deze wel los laat van de folie en aan het opppervlak hecht. Indien dit nog steeds moeilijk gaat, laat de sticker dan een uurtje zitten, zodat de lijm goed kan hechten en probeer het dan nogmaals.

Als de gehele applicatie folie eraf is, wrijf dan de sticker nog even aan met een zachte doek, niet met een pasje of iets anders stevigs direct op de sticker wrijven, want dit kan krassen veroorzaken aan de sticker.

De sticker is nu geplaatst en u kunt hierna eventueel de volgende sticker (erover) aan brengen.

Mocht u nog vragen hebben neem dan contact met ons op via info@styleandsticker.nl